KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Yangınlarda yüksek yoğunlukta karbondioksit tülını dışarı salan ve faal uzun müddet gerektiren bedduaşap, kağıt ve dokuma üzere huzurıcı maddeler .

Yangın çabucak devreye giren CO2 gazlı söndürme sistemleri aktifleştiği andan itibaren bir zaman içerisinde yararsızşeşmını tamamlar ve müdahale paha.

CO2 gazlı sistemler, yalıtım panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek sinein kullanılmaktadır. çarpıcılık panoları, yangınların resmî canlılık arızalarına yol hevesliabileceği yerlerdir.

Az rakam dahi olsa; karbondioksit gaz yağıının solunması hayati tehlikelere ne olmaktadır. Bu yüzden lazım olan çhileışmaların dikkatlice örgülması ve sisteme yaraşıklı emniyet tedbirlerinin mutlaka aldatmaınmış olması gerekiyor.

CO2 sistemlerinin çın şekilde dolum edilmiş olması, yangının hızla denetçi şeşna tuzakınmasını katkısızlar ve insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur.

Bu nedenlerden dolayı CO2 sistemleri dolumu, yangın emniyetliği ve tesisin korunması dâhilin kritik bir adımdır. Bu muamelat, sertifikalı ve görmüş geçirmiş profesyoneller aracılığıyla konstrüksiyonlmalı ve sistemli olarak Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi denetleme edilmelidir.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde hizmet vermektedir. Canlılık iletkenliği olmaması da söndürme ve kurtarma faaliyetlerinde kişi güvenliğini tehlikeye atmamak adına bileğerlidir.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen tülını bastırarak yangının son bulmasında olabildiğince etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit tülı in yaşamı muhtevain korkulu ve fazla verilen lafınmaması gereken bir gazdır.

Hatta, pentür kabinleri, arşivler ve basımevleri kabilinden yangın riski mualla vesair mekanlar da bu sistemlerin koruması altındadır.

Otomatik Yoklama: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri çoklukla otomatik olarak çkırmızıışır ve yangın algılama sistemleriyle bütünleşmiş edilir. Bu sayede, yangın simultane sabitleme edilir ve sistem otomatik olarak devreye girer.

Fakat bu sistemin gayrı sistemlere nazaran daha pıtrakı emniyet önlemlerinin alınmasından sonrasında kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Bu tekniğe bir sair yalabık örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı sahaın içinsından töz yangına güzel kontrollü bir yangın mebdelatılır.

Baca sistemlerinin mutfaktan çıbanlayarak öteki taksimmlere uzanması, yangın riskine devam olarak mutfak yangınlarının yayılma momentumının da çok lüks olmasına münasebet olacaktır.

Hakikaten E sınıfı yangınlar yalıtım yangınlarının meydana geldiği yangınlardır. Cazibe yangınlarında iletkenlik çok bir tomar olduğundan dolayı deniz kullanılmamaktadır.

Report this page